"Boldogok a tudatlanok mert övék a mennyeknek országa..."

knowledge-is-powery-Tiffany-and-Lupus.jpg
Kicsit ugyan átfogalmaztam, de valami szerintem van benne. És ezzel a kijelentésemmel meg is kérdőjelezném Supermant, hisz a tudás nem mindig hatalom, néha "besz behu...."annyira megijeszt....

Ma vettem a bátorságot és kutakodtam a NETen, a műtétemmel kapcsolatban. Hááát... bevallom őszintén nem tudom jó ötlet volt e.

Először is megtudtam, hogy mi is a pontos eljárás, amit alkalmaztak a műtétem során. Ez önmagában nem olyan rossz persze, hiszen így legalább már nem gondolok és mondok hülyeségeket arról, hogy hol van az a hülye ácskapocs (jelentem 2 db), amit belekalapáltak a testembe a műtét utolsó mozzanataként. De eléggé megrázó volt emberi (és nem orvosi) nyelven leírva látni....Íme:

"Az eljárás technikája: A térdizület belső oldalán elhelyezkedő hajlító ín -szükség esetén inak (semitendinosus ill. gracillis) sebészi módszerekkel történő kipreparálása, általában négyköteges oltvány képzése. Az így kiképzett és beültetésre alkalmas ínköteget artroszkóp ellenőrzése mellett a combcsontba illetve a lábszárcsont térd közeli részébe 8-9 vagy 10mm átmérőjű furatokba húzzuk. Az oltvány a combcsont furatánál lemezkével, a lábszárcsont furat szájadékánál 2db ácskapoccsal rögzítjük. A műtétet követően külső rögzítést nem alkalmazunk, 3 hét tehermentesítés szükséges. Problémamentes esetben a betegeket a műtét után két nappal otthonukba engedjük, majd tíz nappal utána varratot szedünk. A szalagplasztikát leggyakrabban gerincérzéstelenítésben, ritkábban altatásban végezzük, ha a végtag keringése megengedi vértelenségben, amelyet a combtőnél helyezünk fel. Antibiotikus és kóros véralvadás elleni profilaxist (megelőző gyógyszerelést)alkalmazunk a két leggyakoribb szövődmény elkerülésére. Otthon a megtanult torna további rendszeres végzése segédeszközzel való tehermentesítés szükséges. A mai házi betegápolási rendszerben lehetőség nyílik otthoni gyógytornász igénybevételébe. A műtét után meghatározott ideig thrombosis profilaxis alkalmazandó, amelyet a beteg saját maga is be tud adni."

No kérem, ez pedig az Endo-Button: Ebdo-Button.jpg

Eddig kicsit másfajta elképzelés élt bennem, de most már legalább tudom hogy miért fáj olyan paromira a sípcsontom és, hogy a "térdizület belső oldalán elhelyezkedő hajlító inam" is hiányzik, mert az a terület is rettentő érzékeny.

Bevallom őszintén, hogy kicsit kezdem unni a banánt és örülnék már, ha a 3. hét vége lenne és mehetnék gyógytornázni.

Kicsit aggaszt, hogy még mindig "buci" a térdem, remélem egyszer csak lemegy az a hülye duzzanat... A vágásaim napról napra szebbek. Hogy minek köszönhető, azt nem tudom, mert több frontról üzentem hadat. Naponta 3-4szer Bioptron lámpázom, Neogranormonnal kenem, meg emellett találtam egy Aloe Verás cuccot is, amivel lesprayzem! :)

tudatlanság.jpg

just for fun

A bejegyzés trackback címe:

https://lca-sztike.blog.hu/api/trackback/id/tr244779020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pancs98 2013.11.10. 19:15:04

Szia. Tudom, kicsit régi a blog, de remélem azért válaszolsz. Nekem is keresztszalag műtétem volt, érdeklődnék, hogy a Bioptron lámpát melyik színnel használtad? Segítséged előre is köszönöm. :)

SUNflower 2013.11.10. 19:17:19

@Pancs98: Szia! Hát nekünk még egy "régivágású" Bioptron lámpánk van, amiben nem lehetett színeket cserélgetni. Annak a fénye sárga. :) Nem tudom mekkora jelentősége van a színeknek! Szép gyógyulást Neked! És nagyon sok kitartást! E
süti beállítások módosítása