SUNflower 2012.10.22. 21:26

Biztosítás

logok.jpg Már régóta a blog szerkesztői oldalán volt a bejegyzés kezdeményezés, amelyről mindenképpen írni akartam, hiszen fontos tudni róla, aki tud, annak még időben cselekedni. Ez pedig nem más, mint a BIZTOSÍTÁS.

Korábban már írtam arról, hogy az egyiknél dolgoztam, ezért erről kb. mindent tudok, A-tól Z-ig. :) Két évvel ezelőtt kötöttem egy olyan, megtakarítással kombinált biztit, amiben életbiztosítási fedezet mellett műtéti térítés is van. Hogy ez mit jelent pontosan? Nos azt, hogy abban az esetben, ha megműtenek pénz üti a markomat. A dolog azonban nem olyan egyszerű. Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy akkor sebtiben még műtét előtt köt egy ilyet, annak felhívom a figyelmét, hogy az nem járja, mert nem tudhatunk a műtétről, mikor megkötjük ezt a remek kis segítséget. (Hiszen ez biztosítási csalás lenne...)

Azonban ajánlom mindenkinek nagy általánosságban, hogy kössön ilyet, hiszen amellett hogy megtakarítással előre gondoskodhatunk a jövőnkről, van lehetőségünk a nem várt események, balesetek biztosítására, ebben a formában (UL) viszonylag kevés pénzért.

No de tulajdonképpen most nem kampányolni szeretnék a biztosítók mellett, hanem elmondani a saját tapasztalataimat.

Alapból sokkolt, hogy bérszámfejtő Nagyanyó és némi matekos múltam segítségével kiszámoltuk, hogy bizony kemény 1579 Ft-ot kapok naponta táppénz gyanánt, a műtét idején, ez csupán 1313 Ft, a kórházi ellátás miatt. Nevetséges, nem? Fizeti az ember a járulékokat, meg a sok sz@rt és ezt kapja... no mindegy. Túlléptem rajta.

1.jpg

Nagyon örültem, amikor eszembe jutott, hogy annak idején ügyes okos módon ezt is (azaz a műtéti térítést) belekomponáltam az "életbiztosításomba". Mindenkinek hasznos lehet. Egy műtét után a bevételünk általában csökken, a költségeink pedig növekednek.

Nézzük kicsit részletesebben:

  • 7 x 1700 Ft autó és személyi sofőr hiányában TAXI, melyet minimum 3 alkalommal (kórházból haza, első kontroll, varratszedés, első gyógytorna) igénybe kell vennünk. Hiszen ekkor tömegközlekedéssel még nem tudunk utazni. Akinek mégis van saját sofőrje (akár egy családtag személyében), az nyugodtan számolja ki azt a benzinpénzt, amit elutaznak, hiszen ma már ez sem elhanyagolható... ( Még mindig lelkiismeret furdalásom van, hogy drága Nagybátyám Pilisborosjenőről bejött autóval csak azért, hogy engem az Uzsokiból a nyolcadik kerületbe szállítson).
  • 800 - 2500 Ft könyökmankó, ami hát ugye nélkülözhetetlen. Szerencsére egy kedves drága baráttól kölcsönkaptam az "enyémet"
  • kb 10 000 Ft apróságokra (jégzselé, vérhigító szuri, fájdalomcsillapító gyógyszerek)
  • 1600 Ft lábsúly gyógytornához (érdemes beszerezni, mert később is használható)
  • 15 000 Ft-tól határ a csillagos ég! ----- na mi ez? HÁLAPÉNZ

money_csap.jpgMivel az LCA plastica közepes műtétnek számít a műtéti besorolásban (a biztosító egy előre meghatározott táblázat alapján dolgozik!), ezért a biztosítási összeg 50%-át kaptam meg. Az igénybejelentéstől számítva kb. 2,5-3 hétre rá kaptam meg a pénzt, melyet addigra már szépen el is költöttem a fenti dolgokra.... Tényleg nagyon jó, hogy legalább ezt meg tudtam oldani anélkül, hogy a "saját pénztárcámba" kellett volna nyúlnom.

Az ügyintézés folyamatáról pár fontos tudnivaló:

Mindenképp nézz utána, hogy milyen papírokat kell leadni majd igénybejelentéskor! Érdemes előre előkészíteni azt, amit lehet. Menj be a biztosítódhoz és kérd meg őket, hogy adjanak pontos felvilágosítást a dolgok menetéről, a szükséges doksikról és az időhatárokról. Igen, igen! Sok biztosított akkor esik el a kifizetésről, amikor minden gondja nagyobb annál, mint hogy BEJELENTSE a történteket, ezt általában bizonyos időn belül meg kell tenni.

Lesznek olyan dokumentumok, amit az orvosnak kell kitöltenie, aláírnia. Ezt érdemes a hálapénz odaadása UTÁN közölni vele és az orra alá dugni. (Az enyém nagyon rendes volt. A műtét utáni első vizitnél megemlítettem neki, s mondta, hogy az első kontrollra vigyem és megcsinálja). Tuti kell a kórházi zárójelentés és a kórházi tartózkodás igazolója. Minden papírra szükséged lesz, amit 5 éven belül és a műtéttel kapcsolatban orvos kiadott rólad. TÉNYLEG MINDENRE!! Szóval a legelső leletedre és a legutolsó kis vizsgálat eredményére is!!!

Ha gyorsan kell a pénz, akkor már mankóval is lecaplathatsz bejelenteni a kárt, mert az ügyintézés eltarthat egy darabig. Azért jó ha felkészülsz, mert akkor nem lesz hiánypótlás, ami igencsak meghosszabíthatja és kellemetlenné teheti az ügymenetet. Még normál egészségügyi állapotban sem kellemes visszarohangálni a biztosítóhoz, nem hogy mankóval, új szalagokkal.

mentő.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lca-sztike.blog.hu/api/trackback/id/tr844748623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása